Contact VRRoom - Bel 0851302740 of e-mail info@vrroom.nl

Onderwijs en VR

Dit is het jaar van Virtual Reality in het onderwijs. Wil jij innovatief zijn en ben je bezig met de toekomst van het onderwijs. Ervaar dan de mogelijkheden in Virtual Reality voor het onderwijs en dit zelfs specifiek gericht op jouw vakgebied.

Spelenderwijs leren

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan leren via computerspellen. Rec Room is een kleurrijk spel waarin de leerling in een virtuele kamer staat. Je mag jezelf aankleden, speciale attributen selecteren en kleine mini-games spelen. De leerling krijgt woorden te zien en te horen in een nieuwe taal. Het is aan de speler om rond te kijken en te zoeken naar het object. De visuele stimulans in combinatie met de interactieve spelvorm laat het kind sneller leren.

 

Zorg

In de medische sector wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van VR technologie, bijvoorbeeld bij simulaties. 3d Organon VR Anatomy laat je het menselijk lichaam ontleden. Van spieren blootleggen, je hersenen of hart bekijken tot het hele zenuw-stelsel ontdekken.

Ze dragen daarbij een VR bril zodat ze vrij kunnen rondkijken. Met de controllers kunnen studenten lichaams-onderdelen selecteren waarbij ze de uitspraak in het Latijn en Engels te horen krijgen. Ze ontvangen informatie waar het lichaams-onderdeel voor dient en waarmee het in verbinding staat. Van een nep skelet in je Biologielokaal naar een Virtueel skelet door je VR bril met duizendmaal zoveel opties.

Creatief tekenen

Leer tekenen in Virtual Reality met Tilt Brush. Ben jij creatief en wil je zien waar je grenzen liggen. Tilt Brush is grenzeloos! In Tilt Brush bedienen gebruikers met de ene controller een palet en met de andere het penseel. Je kunt alles tekenen en dit rondom vanuit elke hoek bekijken of gewoon door je eigen tekening heen lopen en het spiegelen, vergroten en simpel verwijderen of terughalen. Ben je trots op je creatie, dan neem je toch virtueel een foto en stuur je die naar al je vrienden.

 

Mechanische opleidingen

Wil je praktijk gericht leren maar kost het veel tijd. Job Simulator is de ideale tool hiervoor. Je kunt virtueel motoren uit elkaar halen, in de motor kijken en spelenderwijs opdrachten uitvoeren zonder vies te worden. Je kunt zelfs controleren of iemand netjes te werk gaat en of diegenen zijn werkplaats schoon achterlaat zonder er daadwerkelijke bende van te maken. Door gebruik  te maken van VR kun je veel aansturen op praktijkervaring en door meer herhaling blijft het beter hangen bij studenten.

Aan de slag met virtual reality op school?

De mogelijkheden zijn zeer divers en bieden een uniek innovatief leermiddel. Dankzij de hoge mate van betrokkenheid alsmede de fun factor maakt het leren leuk en gaan studenten actief bezig met de stof. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van VR op school neem dan gerust contact met ons op.

Hulp nodig?

Onze medewerkers staan voor u klaar!

Contact opnemen