Parallax shape - VRROOM.nl

Augmented Reality

Augmenteer de realiteit

Augmented Reality

Wat is AR of augmented reality

Augmented Reality of aangevuld realiteit (AR) is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid waaraan digitale elementen worden toegevoegd.

Misschien wel de bekendste vorm van AR wordt gebruikt tijdens uitzendingen van voetbalwedstrijden. Hier wordt bijvoorbeeld met lijnen in beeld gebracht of een speler buitenspel stond of niet. Dit is een van de eerste toepassingen van AR die we nu al regelmatig terugzien.

Augmented

Augmented reality onderscheidt zich op een belangrijk punt van virtual reality (VR). Bij VR wordt de gebruiker volledig afgesloten van de werkelijkheid en krijgt de kijker een digitale werkelijkheid voorgeschoteld.

Bij AR is het juist de bedoeling dat je de echte wereld wel blijft zien, maar dat via technologie extra informatie wordt toegevoegd.

Toegepaste voorbeelden

AR kan het inwerktraject van nieuwe medewerkers versnellen. Met behulp van visuele ondersteuning begeleidt het systeem een nieuwe medewerker in het aanleren van het werkproces. Op basis van de prestaties van de medewerker kan het systeem polsen of deze klaar is voor het zelfstandig uitvoeren van het werk. Deze toepassing is met name terug te vinden binnen assemblageafdelingen, maar kan ook breder ingezet worden.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Onboarding
  • Vergemakkelijken van product selectie
  • Training
  • Veiliger maken van onderhoudsprocessen

Toepassing

Augmented komt in vele vormen en kan

Heeft u een vraagstuk waar AR mogelijk een antwoord op kan geven? Neem contact met ons op en dan gaan wij samen met elkaar in gesprek om te kijken naar een passende oplossing.