Parallax shape - VRROOM.nl

Mensenhandel Kids VR

Lerenderwijs leren over mensenhandel

Mensenhandel Kids Virtual Reality Experience

Mensenhandel kids is een educatief experience waarbij kinderen leren hoe en wat de gevolgen zijn van mensenhandel

In samenwerking met Zorg- en Veiligheidshuis Groningen, politie, justitie en slachtoffers, heeft VRROOM een educatieve training samengesteld waarbij kinderen spelende wijs leren.

Mensenhandel ook zichtbaar bij onze kinderen

In Nederland komt mensenhandel voor in het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, met het gebruik van dwang en het doel om die persoon uit te buiten. Jaarlijks wordt het aantal slachtoffers als gevolg van mensenhandel in Nederland tussen de 5000 en 7500 geschat.

Onder onze jeugd valt dit vooral op door misbruik van gegevens en het uitlenen van pinpassen. Je hoort het vaak dat via social media gepromoot word met grote stapels geld als ze hun pinpas mogen gebruiken met alle gevolgen van dien.

Van verhaal tot experience

InMensenhandel Kids speel je als slachtoffer, politie en als dader. deze unieke verhaal lijnen nemen de speler mee in de gevaren van mensenhandel en leren hiermee zich bewuster te worden.

In het verhaal van het slachtoffer word je in de trein aangesproken door een vriendelijke persoon die je vraagt of je zijn tas wil bewaken omdat hij even snel naar het toilet wilt. En dan gaat er een telefoon, je bekijkt de telefoon die open en bloot in de tas ligt en je ziet daar fotos die jij naar je vriend hebt gestuurd, en zo begint het.
Bij de politie en dader probeer je juist het slachtoffer te vinden voordat alles misgaat. Ben jij slim en snel genoeg om dat te verkomen?

Uitzet van op scholen

Zorg- en Veiligheidshuis Groningen gebruikt mensenhandel kids nu op scholen samen met vrijwilligers. Ze hopen het onderwerp bespreekbaar te maken met klasgenoten en zo kinderen wendbaarder te maken.

Vanuit de scholen komt positief nieuws en wij van VRROOM wensen Zorg- en Veiligheidshuis Groningen heel veel genot van hun uniek product.

In de media

De opening van Groningen tegen Mensenhandel: Jeugd werd groots uitgepakt door de gemeente van Groningen en onthult door de commissaris van de Koning te Groningen René Paas.

VRROOM pakte het ingewikkelde vraagstuk mensenhandel goed op, ze luisterden naar de experts en hebben er een krachtige en inzetbare experience van gemaakt

Catharina Spannenberg - Veiligheidshuis Groningen
Wilt u meer informatie over Mensenhandel VR of één van de andere projecten? Vul dan het formulier in.

Informatie aanvragen

  • Beschrijf hier het onderwerp waar u meer over wilt weten.

We nemen binnen een dag contact met u op!

Of bel ons direct op 085 13 02 740