Parallax shape - VRROOM.nl

Sterk Techniek Onderwijs VR

Sterk staalte technische kennis in virtual reality

Sterk Techniek Onderwijs

VRROOM is trotse partner van Sterk Techniek Onderwijs. Wij maken techniek en technische opleidingen leuk doormiddel van Virtual Reality

Over Sterk Techniek Onderwijs

Vanaf september 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. In 2018 en 2019 is er geld beschikbaar voor vmbo-scholen waarmee ze kunnen investeren in bijvoorbeeld machines, materialen en mensen.

Van 2020 – 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

Van verhaal tot experience

Sterk Techniek Onderwijs of STO zoals wij het noemen neemt je mee in de wereld van de technische vakken. Denk aan opleidingen als: elektro technici tot aan zonnepanelen installateur, kraan machinist tot aan trein machinist.

Het begrip voor een technische opleiding is erg breed, maar doordat iedere ouder hun kind advocaat, tandarts of huisarts wil laten worden, gaan er steeds minder kinderen een technische opleiding volgen. Terwijl de vraag als maar groter word.

Daarom hebben wij deze experience gemaakt, om kinderen naar plekken te brengen waar zo normaliter niet mogen komen omdat het gevaarlijk werk is. Hoe vet is het om een grote kraan te mogen bedienen of een vrachtschip aan te meren, of binnen in een cybersecurity server te leven.

Uitzet van op scholen

Als speler wordt je meegenomen in een levensechte ervaring. Elke wereld is weer een ander specialisme binnen techniek.

Zo ga je in een wereld leren hoe zonnepanelen werken en geïnstalleerd worden en in de andere ben je een logistiek manager voor groot transport. Of wil je leren om een Costumer Due Diligence analyst te worden, En als je dat al te gek vindt ga dan naar de wereld waarin je een mega grote vaarschip aan de haven gaat lossen.

De wereld van STO is groot en er veel te doen en te zien. Maar belangrijkst is dat kinderen gevaarlijke banen kunnen aanvoelen en beleven.

VRROOM is trots op het product STO en we bouwen samen met Sterk Techniek Onderwijs aan een technische toekomst, waarbij we jongeren kunnen inspireren en iets kunnen leren over het technische vakmanschap, want die mensen hebben we het hardst nodig de komende jaren.

Wat een geweldige partner, de mannen en vrouwen van VRROOM hebben en zijn samen met ons continue bezig om de wereld van Sterk Techniek Onderwijs groter en breder te maken.

Koenraad Toornvliet - Sterk Techniek Onderwijs
Wilt u meer informatie over Sterk Techniek Onderwijs of één van de andere projecten? Vul dan het formulier in.

Informatie aanvragen

  • Beschrijf hier het onderwerp waar u meer over wilt weten.

We nemen binnen een dag contact met u op!

Of bel ons direct op 085 13 02 740